A kamaszkor egy nagyon különleges időszak minden ember életében, legyen szülő vagy épp a gyerek, aki a kamaszkorba lép. Fontos, hogy ilyenkor még jobban megértsük, hogy mi zajlik az érintettekben, és halljuk is meg a másikat.

Tudom, hogy egyik félnek sem egyszerű. Sok szülő számára ez az időszak a túlélés időszaka, de vajon mi van a kamasszal, neki ez milyen időszak lehet?

Sok feszültséggel, idegességgel és konfliktussal jár mindenkinek… de mégis mit lehet tenni, hogy a kamaszoknak is könyebb legyen? 

Rengeteg kérdés, aggódás van ilyenkor a kamaszok fejében, melyet nem tudnak vagy valamiért nem akarnak elmondani, és inkább magukban őrlődnek.

A kamaszkor a gyerek számára is megterhelő. A hormonális és testi változások mellett meg kell küzdenie a benne dúló feszültségekkel, helyére kell tenni zavaros érzéseit. Egy bonyolult és nehezen érthető világban mely számára idegen, sötét és félelmetes meg kell találnia saját útját. Meg kell küzdenie a szülői és a kortársi elvárásokkal. Be kell illeszkednie úgy, hogy közben maga sem tudja hová szeretne tartozni.

És szeretne beszélni, beszélgetni… de legtöbbször nincs kivel…

… mert a szülők feszültek, idegesek a munka miatt,

… mert nem meri elmondani, hiszen nagyon kényes a téma, és még sosem beszélt vele senkiről,

… mert sosem figyelnek rá, mindig legyintenek a mondataira,

… mert gyereknek nézik, és nem veszik figyelembe a véleményét,

és még sorolhatnám.

Nem késő segítséget kérni!

Mert van választásod.

Itt vagyok, segítek, hogy kapcsolatod kamasz gyerekeddel könnyebb legyen, hogy megértsd őt!

kamasz coaching

Kinek ajánlom a kamasz coachingot?

Ha az alábbi, vagy ezekhez nagyon hasonló kérdések forognak gyermekedben, vagy úgy látod, hallod, hogy ilyen gondolatai vannak:

Merj lépni, tenni, mert van választásod!

Szívesen beszélgetek kamasz gyerekeddel, ha úgy látod, hogy neked már elfogytak az eszközeid a könnyebb és jobb viszony kialakításában vele. Itt vagyok, segítek! Kattints az Írok üzenetet gombra, írd meg, hogy miben segíthetek, és én garantálom, hogy 24 órán belül válaszolok neked!